Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Rolph’s Deli by HMB

February 18, 2018

Rolph en Chantal, de eigenaren van HMB Restaurant aan de Holland Amerikakade, hebben vlakbij hun eerste restaurant nu ook een tweede zaak geopend. Bij het hippe Rolph’s Deli kun je terecht voor ontbijt en lunch. De deli is nu een paar weken geopend, dus tijd om even langs te gaan!

Interieur

Rolph heeft zijn deli werkelijk waar tot in de puntjes gestyled. Ik bedoel, de servetten matchen met de vloer, dat zegt al genoeg. Het ziet er strak, mooi en toch ook origineel uit. Ook belangrijk: de stoelen zitten erg lekker. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat ik de muziek niet bij de classy uitstraling van de zaak vond passen. Het was een stream van radio 538 met voornamelijk top 40 muziek en ik zou dan toch eerder wat meer jazzy/lounge-muziek verwachten. Maar goed, ik ben misschien extra kritisch omdat ik zelf bij de radio werk, haha!

Menu

Op het menu staan All Day Breakfast-gerechten, maar ook typische lunchgerechten. De kaart is niet speciaal en bevat voornamelijk de populaire gerechten van dit moment: pancakes, eggs benedict, pokebowls, smoothiebowls, avocado toast etc. Het enige bijzondere item is de lobster roll, het bekende Amerikaanse broodje kreeft. Die kost je alleen wel meteen 24 euro. Een beetje te overdreven voor een simpele lunch wat mij betreft, dus ik deelde samen met mijn vriend de eggs benedict met gerookte zalm en een stapeltje pancakes met een topping van blauwe bessen. Daarbij dronken we het sapje van de dag.

Gerechten

De pancakes vond ik wat aan de droge kant, er mocht ook wel wat meer siroop eroverheen. De eggs benedict daarentegen waren heerlijk. De perfect gepocheerde eieren werden op briochebrood geserveerd met wat frisse spinazie. Al met al is het een leuke zaak. Wel wat aan de duurdere kant, maar ja, dat hoort ook wel bij een chique tent op de Kop van Zuid.

Rolph’s Deli
Otto Reuchlinweg 974
3072 MD Rotterdam
010 760 50 30
www.rolphsdeli.nl

Ma: gesloten
Di t/m vrij: 08:00 – 16:00
Za: 
09:00 – 17:00
Zo: 10:00 – 17:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.