België Reizen

Oud en Nieuw in Antwerpen

January 8, 2016

Elk jaar is het weer lastig om te bepalen hoe en waar je het nieuwe jaar gaat inluiden. Iedereen heeft vaak verschillende afspraken en het feestje waar je op beland is toch altijd net iets minder leuk dan je je voorgesteld had. Dit jaar wilde ik daarom de jaarwisseling een keer ergens anders vieren dan Rotterdam.  En dus besloot ik last minute om een hotel te boeken in Antwerpen.
Antwerpen citytrip
We gingen met de Thalys en waren om half acht al in Antwerpen. Er was natuurlijk nog niks open en we konden nog lang niet inchecken in ons hotel, dus besloten eerst uitgebreid koffie te drinken in de Starbucks. Om half tien liepen we richting de Meir waar langzaam aan de winkels openden. Maar het was super rustig op straat. Hadden de Belgen geen inkopen voor oudjaarsavond nodig? Omdat het zo rustig bleef en de meerderheid van de winkels nog steeds niet open waren, besloten we om via de uitgestorven Grote Markt naar ’t Eilandje te lopen.
Weekendje Antwerpen
Ook op ’t Eilandje was het uitgestorven. Rondom het MAS (Museum aan de Stroom) liep een enkeling, maar verder kon je overal een speld horen vallen. Ook waren de meeste koffietentjes en winkeltjes hier gesloten tussen kerst en oud en nieuw. Jammer! Maar we hadden in ieder geval weer wat tijd gedood met een flinke wandeling langs de Schelde.
MAS Museum aan de Stroom Antwerpen
Inmiddels terug op de Meir was het al wat drukker geworden en liepen we de bekende winkels af. Wat is het toch fijn om alle grote ketens (Urban Outfitters, Uniqlo, Forever21) in één overzichtelijke straat te hebben. Nadat we alle winkels hadden gezien was het tijd om te lunchen. Dat deden wij bij een leuke lunchroom in een zijstraat van de Meir, bij Coffeelabs. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier allerlei soorten koffie halen. Van een gewone koffie tot een skinny soy late. Daarbij worden er in de open keuken allerlei verse zoetigheden gebakken als brownies, cakejes en bananenbrood. Qua hartige gerechten kun je kiezen uit verschillende toasts, salades, soepen en vooral de quiches zagen er heel lekker uit.
Coffeelabs Antwerpen Meir LunchCoffeelabs Antwerpen lunch
Na het eten was het eindelijk tijd om in te checken bij ons hotel. Omdat we pas 30 december een hotel boekten, hadden we beperkte keuze. Echt alle hotels in het centrum waren vol en de prijzen lagen bizar hoog. Gelukkig had er één hotel nog een (redelijk geprijste) kamer vrij: het Lindner Hotel. Wij hadden een business kamer op de zevende verdieping. De kamer was mooi, simpel ingericht. Het bad lag heerlijk en het bed goddelijk. De locatie van het hotel is ook goed: naast het Centraal Station.
Lindner Hotel AntwerpenLindner Hotel Antwerpen Centrum
Nadat we ons opgefrist hadden (twee uur in bad gelegen), liepen we weer terug naar het centrum, waar het inmiddels gezellig druk was. We aten bij Da Giovanni, een begrip in Antwerpen. Het is een betaalbaar Italiaans restaurant, waar zelfs Kanye West ooit een quatro stagioni at. En als Kanye er gaat eten, dan moet het wel goed zijn toch? En dat was het zeker. Mijn vongole linguini smaakte erg goed en de tiramisu ook.
Da Giovanni antwerpenDa Giovanni Antwerp
Toen was het bijna zover… het laatste uur ging in. Wij besloten om het vuurwerk dat vanaf de Schelde wordt afgestoken ter hoogte van het Steenplein, te bekijken vanaf de Linkeroever. We liepen door de Annatunnel, waar trouwens geen eind aan lijkt te komen als je er doorheen loopt. Op de Linkeroever stond bijna niks en niemand, behalve een tentje met keiharde muziek, bier en jenever. Met een paar bessenjenevers in de handen streken we neer langs het water. Om 12 uur begon het vuurwerk en ik moet zeggen dat het heel indrukwekkend was. We zaten er zo dichtbij dat het vuurwerk op ons neer leek te dalen. De linkeroever is echt dé perfecte plek om het vuurwerk te aanschouwen.
Oud en Nieuw Antwerpen 2 Oud en nieuw Antwerpen 3
Toen we na het vuurwerk weer terug waren gelopen naar het centrum, wilden we ergens wat drinken. Helaas was alles dicht, vol of alleen voor genodigden. Wil je dus uit op Oud en Nieuw in Antwerpen, koop dan een kaartje vooraf. Wij eindigden uiteindelijk in de hotelbar van het Hilton en dat was ook best gezellig.
Oud en Nieuw Antwerpen 4Oud en Nieuw Antwerpen 5
Nieuwjaarsdag was alles gesloten in Antwerpen, dus zijn we maar naar de Zoo gegaan. Het was er lekker rustig, dus we konden op ons gemakje langs alle dieren lopen. We zagen o.a. pinguins, uilen, nijlpaarden en de zeeleeuwen show. En dat voor een klein gereduceerd wintertarief. Een mooie afsluiter van de jaarswisseling en een mooi begin van 2016!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ellen January 10, 2016 at 12:30 pm

    Het is weer prachtig elize

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.