Hotspots Rotterdam

OX Rotterdam: mysterieus restaurant met moderne Chinese gerechten

November 1, 2021
Restaurant OX Rotterdam

Als er een nieuw interessant restaurant opent in Rotterdam, ben ik meteen enthousiast. Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken, zeker als je er ook nog eens terecht kan voor de Aziatische keuken. Vandaar dat ik meteen een plekje had gereserveerd toen ik hoorde over OX. Een mysterieus restaurant met een geheime locatie waar de moderne Chinese keuken wordt geserveerd.

Locatie

De locatie van OX is een soort van geheim. Je ontvangt de details na het reserveren. Het zit in ieder geval ergens in het Schieblok en als je daar bent aangekomen vind je een telefoon/bel waarmee je kunt aangeven dat je er bent. Je wordt vervolgens opgehaald en meegenomen naar het restaurant.

Wij hadden per toeval de eer om de allereerste (officiële) gasten van OX te zijn en werden dan ook zeer hartelijk ontvangen. Meteen als je binnenloopt voel je de mysterieuze, maar knusse sfeer.

Eten

Op het menu staan allerlei moderne variaties op de klassieke Chinese keuken. Verwacht absoluut geen traditionele of authentieke Chinese gerechten, want dat is het totaal niet. Wij aten bijvoorbeeld soja kwartel met zoete aardappelpuree, char siu van iberico en jiaozi (dumplings). Gerechten zijn ongeveer tussen de 10 en 25 euro en de porties zijn klein.

Cocktails

Wat je zeker niet mag overslaan zijn de cocktails van OX. Die zijn stuk voor stuk bijzonder en allemaal gebaseerd op de Chinese sterrenbeelden. Geen sex on the beach of dark en stormy dus, maar hele aparte combinaties en smaakexplosies.

Avondje uit

Al met al vond ik het een leuke ervaring om bij OX te eten. Het eten heeft me niet weggeblazen, maar dat komt misschien ook omdat ik te veel van de authentieke Chinese keuken(s) houd. Het was in ieder geval zeker een bijzondere avond en een aanrader als je een keertje een speciaal avondje uit wil.

Restaurant OX

Restaurant OX is van woensdag tot en met zondag open voor diner. Reserveren kan hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.