Hotspots Restaurants Rotterdam

Restaurant Zenne: Turks eten op een prachtige locatie

May 18, 2018

De veerhaven is naar mij mening één van de mooiste, maar ook ondergewaardeerde plekjes in Rotterdam. Je vindt er veel verschillende restaurantjes, maar ik koos om een keer bij Zenne langs te gaan. Het was een prachtig zonnig weekend en het terrasje aan de Willemskade zag er zo verleidelijk uit.

Bij Zenne eet je ‘wat de pot schaft’. Het is een driegangenmenu voor dertig euro, bestaande uit mezzes, een hoofdgerecht en een dessert. De gerechten zijn voornamelijk gebaseerd op de Turkse keuken.

Wij kregen vooraf een groot luchtig brood, olijven en acht bakjes met koude mezzes. De gerechtjes waren allemaal vegetarisch: gebakken champignons, artisjokken, bulgur, gemarineerde courgette en natuurlijk tzatziki. Ik vond vooral de frisse salade heel lekker dat – volgens mij – bestond uit geraspte wortel, pinda en yoghurt.

Voor het hoofdgerecht mag je kiezen uit vis of vlees (of eventueel vega is ook mogelijk). Wij kozen beide. Het visgerecht bestond uit zalm en kabeljauw op een bedje van spinazie. De vis was een klein beetje aan de droge kant helaas. Het vleesgerecht was gestoofde kalfswang. Goed op smaak, maar het is niet mijn favoriete vlees dus ik kan er slecht over oordelen.

Terwijl de zon langzaam onderging, kregen wij ons dessert van de vriendelijke bediening. Het was een stukje baklava met roomyoghurt. Een prima toetje dat goed paste bij de rest van de gerechten.

Al met al is Zenne geen hoogstaande culinaire verrassing, maar de mooie omgeving maakt heel veel goed. Het is gewoon een heerlijke plek om een zomeravond door te brengen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.