Restaurants Rotterdam

Souffle Café brengt de Japanse fluffy pancakes naar Rotterdam

August 18, 2020
Souffle Cafe Japanese pancakes rotterdam

In Azië is het al jaren populair: de Japanese fluffy pancake. Deze lekkernij kun je nu ook in Rotterdam eten, namelijk bij Soufflé Café. Dit schattige zaakje zit sinds kort op de Mariniersweg.

Fluffy pancake

Wat de Japanse pannenkoeken zo bijzonder maken, is dat ze superluchtig, oftewel fluffy, zijn. Ze worden ook wel soufflé pancakes genoemd, vanwege de structuur die lijkt op een Franse soufflé. Dat komt doordat het beslag grotendeels bestaat uit opgeklopte eiwit. De pancakes worden geserveerd op een grote stapel en horen te wiebelen als je ze heen en weer schudt.

Souffle Cafe Japanese pancakes rotterdam

Souffle Cafe Japanese pancakes rotterdam

 

Soufflé Café

Je hoeft dus niet meer een reis naar Japan te plannen om de beroemde pannenkoeken te eten, want in Rotterdam Soufflé Café haar deuren geopend. Je kunt hier terecht voor de Japanse pannenkoeken, smoothies en bubble tea. De pancakes worden geserveerd met verschillende toppings, waaronder matcha, mango en oreo.

Luchtig

Ik vond de pancakes heel lekker en luchtig. Naar mijn mening waren de pannenkoeken niet helemaal gaar van binnen, maar volgens een medewerker was dit hoe het hoorde. In mijn herinnering waren ze in Japan wel iets steviger van structuur. Desalniettemin is Soufflé Café zeker een aanrader!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.