Hotspots Restaurants Rotterdam

Viskantine aan de Cool: de zomerse hotspot van Rotterdam

August 4, 2019
viskantine aan de cool 8

Als ik denk aan mijn ideale zomermaaltijd, dan denk ik eigenlijk meteen aan seafood. Wat is er nu lekkerder dan op een zwoele avond aan het water te zitten met een wijntje en een gegrild visje? En dat is precies waarvoor je bij Viskantine aan de Cool terecht kunt.

Viskantine aan de Cool is een pop-up restaurant van de Machinist bij Coolhaven. Bij goed weer – want helaas kun je daar ook in de zomer niet vanuit gaan in Nederland – is het geopend. Op de website van De Machinist staat elke dag of de Viskantine geopend is.  Het schattige terrasje, dat is versierd met lampionnen en lichtjes, zit tegenover De Machinist en aan het water en geeft je echt een zomers gevoel. Je kunt er niet reserveren, maar als het te druk is, kun je je naam achterlaten en wachten in en van de strandstoeltjes.

Menu

Het menu staat geschreven op een krijtbord en wisselt. Bij Viskantine aan de Cool kun je uiteraard heel veel verschillende soorten vis krijgen, maar er zijn meestal ook wat vleesgerechten en allerlei kleine bijgerechtjes. De prijzen zijn heel schappelijk. Denk aan 14 euro voor een stukje zalm en 2,50 euro voor een aardappelsalade. Voor een glas wijn ben je rond de vier euro kwijt.

Vis

Als je net als ik een hele grote visliefhebber bent, dan is het erg moeilijk kiezen. Wat mij betreft had ik alles van het menu genomen. Uiteindelijk kozen we voor de mosselen, octopus en gamba’s. Als bijgerecht hadden we een artisjok met basilicumdip en natuurlijk moest er ook wat brood op tafel komen.

Simpel

Verwacht bij de Viskantine geen bijzondere bereidingen. Het eten is hier vers, simpel en betaalbaar. Je komt hier voor een lichte, smakelijke maaltijd en voor de sfeer die je meteen doet laten denken dat je op vakantie bent. Heerlijk toch?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.