Hotspots Rotterdam

Waarom Round & Round één van mijn favoriete plekken in Rotterdam is

April 14, 2018

De meeste Rotterdammers weten het schattige Round & Round op de Hoogstraat nu wel te vinden. Inmiddels zit het zaakje er ook alweer ruim twee jaar. In die paar jaar heb ik hier vele matchadrankjes en huisgemaakte limonades gedronken. Ik kan het toch wel zeker één van mijn favoriete plekken in Rotterdam noemen. En dit is waarom:

1. Zen

Om te beginnen is Round & Round heel knus en gezellig. Het is er niet groot, er zijn slechts een paar kleine tafels en één grote tafel. Niet zo gek dus, dat het bijna altijd vol zit. Dat komt ook wel een beetje, omdat je hier graag blijft hangen. Het is de perfecte plek om een boekje te lezen, te werken óf om bij te kletsen met vriend(inn)en.


Foto van Round & Round

2. Cute

Round & Round heeft een zeer hoog schattigheidsgehalte. Dat komt onder andere door de grote cartoonachtige muurschildering, maar ook door alle hebbedingetjes die je hier kunt kopen. Aan de achterkant van de zaak vind je een paar kasten vol met kaartjes, servies, tassen en allerlei andere kleine dingetjes.

3. Origineel

Waar in Rotterdam kun je nu een lavender iced matcha-drankje halen? Precies, nergens! Alleen bij Round & Round dus. De cakejes en drankjes die er hier worden geserveerd zijn echt uniek.

4. Lekker

Niet alleen uniek trouwens, maar ook heel erg lekker. Je kunt echt proeven dat er heel veel werk, aandacht en liefde aan elk drankje en cakeroll besteed is. Met absolute favoriet hier is de huisgemaakte limonade, vooral in de zomer!

5. Mooi

O, ja en dan nog iets over die taartjes en matchadrankjes: ze zien er altijd prachtig uit! Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande furano breeze, een Japanse frisdrank die wordt geserveerd met rozenblaadjes.

6. Evenementen

En ten slotte kun je bij Round & Round ook regelmatig allerlei leuke activiteiten doen. Zoals bijvoorbeeld een matcha workshop. Zo kom je alles te weten over matcha, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en natuurlijk hoe je er zelf thee van kunt maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.