China Reizen

Week 1: Beijing

March 19, 2016

Na een hele lange reis van zo’n 16 uur kwamen we eindelijk aan in Beijing. Meteen wordt de taalbarrière weer duidelijk. Er is bijna niemand die echt Engels spreekt en alles wordt slecht aangegeven in het Engels. Het duurde dus even voordat we daadwerkelijk uit het vliegveld en op de juiste metro waren. De weg van de metro naar ons hostel in Beijing was ook een hele zoektocht. Met onze zware backpack en het juiste adres in handen kregen we het nog voor elkaar om totaal verkeerd te lopen, maar een uur later vonden we eindelijk ons verblijf. Ons verblijf zit midden in een hutong, een hutong is een traditionele, ommuurde wijk die je veel in Beijing tegenkomt. En vanaf hier kon onze reis beginnen!

IMG_2726IMG_2498
We hebben meteen alle hoogtepunten van Beijing bezocht. We begonnen met de streetfood market op Wanfujing. Hier kun je van alles op een stokje eten zoals: zeepaarden, slangen en spinnen. En nee, ik heb niks geproefd, zo’n held ben ik niet:)
IMG_2485 IMG_2486

De tweede dag hebben we de Verboden Stad bezocht. Vanaf het moment dat we door de ingang liepen, vond ik het heel erg indrukwekkend. Het is immens groot en het idee dat zich hier zoveel heeft afgespeeld, vind ik super interessant. Ik ben ook een tijdje verslaafd geweest aan Chinese series die zich in de keizertijd afspelen. Nu stond ik middenin deze setting! Een groot voordeel van op reis gaan in maart is dat het heel rustig is voor Chinese begrippen. Dat kwam onze ervaring in de Verboden Stad ten goede, het was heerlijk rustig.
IMG_2514 IMG_2527

IMG_2551 IMG_2525

Iets dat minder leuk is, is dat de air quality heel erg slecht is op het moment. We zijn na de Verboden Stad naar het Jingshan park gegaan. Vanaf hier heb je uitzicht over de complete stad, maar dit werd dus verpest door de dikke laag smog die het zicht vertroebeld. Dit was ook het geval toen we de Summer Palace en old Summer Palace bezochten. Deze twee immense paleizen en parken zijn de restanten van de zomerverblijven van de keizers. Heel indrukwekkend, maar omdat het winter was, bloeide er niks en zag het er een beetje kaal uit. En dat in combinatie met de dikke laag smog die het zicht over het water verpeste, zag het er minder mooi uit dan in de boekjes.
IMG_2554 IMG_2606 IMG_2608 IMG_2615

Verder zijn we natuurlijk ook naar De Chinese Muur gegaan! We gingen met een tour van ons hostel en dat was erg fijn, want de gids kon ons goede tips geven over wat we wel en niet moesten doen. Aangezien de muur 6000 kilometer is, wordt het lastig om de gehele muur te bekijken. We hebben er nu voor gekozen om met een kabelbaan naar boven te gaan en vanuit daar een stuk naar de top van de berg te lopen. Vanaf hier heb je uitzicht over een groot gedeelte van de muur. Dit gedeelte van de muur was in 1990 gerenoveerd, maar na de top van de berg begon het oude gedeelte van de muur die het laatste gerenoveerd is in 1400. Hier hebben we ook een kijkje genomen. De muur is hier heel erg steil en het beklimmen van de muur vond ik echt zwaar, maar des te indrukwekkender maakt het als je eenmaal op de top staat. We hadden heel goed weer, 21 graden met een strakblauwe lucht, waardoor we een helder uitzicht hadden. Het uitzicht is prachtig, met de bergen en die wonderbaarlijke muur.
IMG_2676 IMG_2710 IMG_2712 IMG_2720
IMG_2672IMG_2679

Gelukkig werd vanaf vrijdag de air quality wat beter en konden we weer ademen. Zaterdag bezochten we de Temple of Heaven, waar de keizer twee keer per jaar zijn offers aan de Goden bracht. Dit gebied is (zoals alles in Beijing) heel groot en je kunt er een hele dag rondlopen. Er zijn meerdere tempels en tuinen de bezichtigen, maar de echte bezienswaardigheid zijn toch wel de locals. In het weekend komen de Beijingers hier samen om te badmintonnen, kaarten of te dansen. Dansen doen Chinezen sowieso heel graag. ’s Avonds veranderen alle straten en pleinen in een dansvloer en komen de ouderen naar buiten om gezellig te (stijl)dansen.
IMG_2769 IMG_2775 IMG_2784 IMG_2789
Heel leuk al dat toeristische sightseeing, maar als echte stadsmensen (en liefhebbers) zijn wij ook op zoek gegaan naar de leukste, bruisendste plekken in Beijing. Die hebben we gevonden in Wanfujing, Xidan, maar vooral in Sanlitun. Waar je echt honderden winkels hebt en genoeg eten en drinken. De cocktails voor 1,50 zijn ook erg fijn. Zaterdag ontmoette ik in Sanlitun mijn Australische vriendin Aimee die ik ken van de Chinese Summer School waar ik twee jaar geleden aan deelnam. We aten samen pizza en dronken een rum cola en eindelijk kwam mijn Chinees ook weer een beetje op gang, want ik heb een klein beetje in het Chinees gecommuniceerd met serveerders en taxichauffeurs.
IMG_2649 IMG_2751

Tot slot wil ik nog even vertellen over de Beijingse Cuisine. We hebben de lekkerste en bekendste dumplings van Beijing gegeten bij mr. Shi. Dit was heel lekker. En we hebben de beruchtste Pekingeend van Beijing gegeten bij Da Dong. Deze eend is zo bekend, omdat dit de beste crispy skin ter wereld heeft. Toen we er eenmaal zaten beseften we ons dat dit restaurant vrij prijzig was. We hebben 50 euro afgerekend voor een klein bordje van de veel besproken Peking eend. Ook zijn we gaan hotpotten (chinees fondue, eten koken in bouillon) bij Hai Di Long. Dit restaurant staat bekend om de extreem goede service. Zo goed dat je meestal een uur moet wachten op een tafel, maar je tijdens het wachten wel gratis eten, gratis drinken en een gratis manicure (ja echt) kunt krijgen. Tijdens het eten word je op je wenken bediend en het eten is ook super lekker!
IMG_2743 IMG_2744
IMG_2733IMG_2629
IMG_2653 IMG_2576Wauw wat een druk begin van onze reis! Eerlijk gezegd heb ik nog veel meer gedaan, gezien en gegeten, maar dit waren wel de hoogtepunten. We hebben het in ieder geval heel erg naar onze zin.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Irene March 19, 2016 at 5:54 pm

  El! Wat super om te lezen en wat doen jullie ongelooflijk veel! Dat eten ziet er ook echt gruwelijk lekker uit!
  Veel plezier schatjes!!!

 • Reply ellen March 20, 2016 at 9:55 am

  Tja wat zal ik zeggen ben er stil van zo mooi

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.