Hotspots Restaurants

Yokohama Ramen Saito: voor de lekkerste ramen moet je naar Schiedam

March 6, 2019

Waar je de lekkerste ramen in Rotterdam kunt eten? Je kunt beter de metro pakken naar Schiedam, want daar heb je toch echt de beste ramen. Vlakbij metrostation Parkweg zit sinds een paar jaar Yokahama Ramen Saito, een klein zaakje waar een Japanner zijn gasten voorziet van een goede kom ramen. 

De eerste keer dat ik bij Yokohama Ramen Saito at, zo’n anderhalf jaar geleden, was het restaurant net geopend. Het was er helemaal niet druk en we waren bijna de enige gasten. Vorige week stond de zaak daarentegen helemaal vol. En dat niet alleen, er stond ook nog een hele rij mensen buiten de deur te wachten op een plekje. Mensen komen van ver om de ramen van Saito te eten en dat zegt dus al genoeg over de kwaliteit.

Waarom Yokohama Ramen Saito dan zo speciaal is? Aan de inrichting ligt het in ieder geval niet. De zaak is bijna als een soort snackbar ingericht. Heel basic dus. Dat wil echter niet zeggen dat er geen gezellige sfeer hangt. De open keuken met de vrolijke kok/eigenaar die daar instaat, geeft je meteen het gevoel dat het hier echt allemaal om de kunst van de ramen draait.

Ramen

Want het maken van zo’n kom ramen, is ook echt een kunst. Je kunt er heel veel aan verpesten en de complexe bouillon moet perfect in balans zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de ingrediënten, zoals noodles, vlees en groenten, die in de soep gaan.

Die balans is heel goed in orde bij Yokohama Ramen Saito. De bouillon is rijk van smaak en niet te zout, de noodles hebben een chewy consistentie en er zit precies genoeg groente en vlees in de soep. En het fijne dat je jouw voorkeur van tevoren kunt doorgeven aan de kok. Niet alleen de grootte van je kom, maar ook hoe zout de soep en hoe stevig de noodles moeten zijn. En als het uiteindelijk toch niet naar jouw smaak is, dan kun je het terugsturen naar de keuken en dan kookt hij bijvoorbeeld de noodles langer. Wat een service!

Bijgerechten

Naast de verschillende soorten ramen die op de kaart staan (tonkotsu/miso etc.), kun je ook nog rijstgerechten en bijgerechten bestellen. Ik heb alleen de gyoza geprobeerd, maar dat was ook erg lekker.

Geen poespas

Dus waarom eet je in Schiedam de beste ramen? Omdat Saito zijn taak heel serieus neemt en zijn hart en ziel in de ramen gooit. Geen poespas, wel goed eten.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Loki August 6, 2019 at 6:36 pm

    Ik kan dit enkel beamen. Sterker nog, beter dan Yokohama Ramen Saito heb ik nog niet gevonden in Nederland.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.